Ekonomisk rapport Celebration

2022 – ett år där många föreningar tampats med svårigheter att genomföra tävlingar – många föreningar har fått ställa in, andra föreningar har haft lågt antal anmälda vilket har gett lite utrymme i budgeten.
Celebration 2022 var en tävling där vi hade en stram budget redan innan inom föreningen. Styrelsen har varit transparanta med den ekonomiska situationen och valet stod med att anordna tävling för pengarna det faktiskt kostade eller att inte anordna tävling alls.

Styrelsen vill därför lämna en ekonomisk rapport såhär när utgifterna efter tävlingen börjar närma sig ett slut.

När tävlingsplaneringen började användes statistik från tidigare år för att kunna skapa en kalkyl för vår budget till tävlingen 2022.

Tävlingar måste ansökas om i moderföreningen i USA. Celebration är en tävling som erbjuder tre USA-anslutna tävlingar; AQHA, APHA och NSBA. Ansökningsavgifterna för två domare är ca en tusenlapp per förening. Vi är glada att SQHA och SPHA gick in och sponsrade ansökningsavgifterna för respektives klasser och även rosetter för de klasserna. Dessa avgifter betalas i samband med ansökningen som är minste tre månader innan tävling.

Horsefees (AQHA, APHA och NSBA) är pengar som samlas in för att sedan betalas ut igen till respektive förening för att organisationen i USA ska behandla resultatet.

Videofees i detta fall var även en avgift som vi som arrangör var mellanhand för. Videofees uppgick till knappt 16tkr. Leverantören All That Western sponsrade tävlingen med överstående kostnad för arbetet.

De intäkter – i form av klassavgifter, officecharges, och eventuella förseningsavgifter – ska betala de utgifter föreningen har för att hålla tävlingen.
-Anläggningshyra ca 30tkr
– Rosettinköp; Ca 2tkr i inköp, rosetter som vi hade i lager som delats ut är inte inräknade i kalkylen.
-Funktionärsutgifter; Närmare 45tkr för att ett crew om 14 personer håller tävlingen rullande i fyra dagar.
-Domarkostnader vilket inkluderar arvodet för deras arbete, resa och boende. En bit över 50tkr.
-Prispengar delades sedvanligt ut i NSBA klasserna. Drygt 16tkr vilket även de tas från anmälningsavgifterna och added money.
I övrigt har det varit småkostnader här och där; skrivartoner, skrivarpapper, pennor, batterier till walkietalkies etc.

Tävlingen Celebration 2022 kommer när allt är betalt ha gått med förlust om ca 5000kr. Om vi blickar tillbaka på vår kalkyl vi utgått ifrån, motsvarade det ett 20-tal hästar (officecharges) som fattades jämfört med vår prognos.

Vi hoppas på att vi ses till Celebration 2023!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑