Regelbok

http://www.nsba.com/index.php/about-us/nsba-rulebook.html

 

 

 

BETTREGLER
NSBA-S står för National Snaffle Bit Association of Scandinavia.

Snaffle är tränsbett (här kan man även rida på bosal) och Bit är stångbett. Tränsbett och bosal rids på två händer på hästar till och med 5 år.
Stångbett kan ridas på hästar oavsett ålder. Mer om bettregler kan du läsa om i NSBAs och AQHAs regelböcker. NSBA följer dessa regelböcker när det gäller bettregler. Med andra ord, häst från 6 års ålder ska ridas på stångbett och enhandsfattning. Länk till regelböckerna finner du längre ner.

 

 

HÄSTAR
Godkända att tävla i NSBA är hästar registrerade i AQHA, APHA, ApHC, PtHA, IBHA, ABRA, PBHA, POA. I Hunter Under Saddle tillåts även fullblod registrerade i The Jockey Club.

 

 

KLASSER

Medlemmar i NSBA-S tävlar om bronshästar och bältesbucklor för Horse of the Year (se nedan)

 

Om man deltar i en tävling och är NSBA-USA-medlem så innebär att man dessutom får alla sina poäng från de godkända showerna registrerade och rankade i USA. Du har även möjlighet att vinna sponsrade plaketter och bronshästar direkt från NSBA i USA. Medlemskap krävs i NSBA USA för både ryttare och ägare till hästen. Kostnaden för ett år $ 35 för internationella medlemmar. Medlemskap går att lösa på tävlinsplatsen.

 


Non-Pro
För att kunna delta i en Non-Pro klass måste du vara ungdom (t.o.m. det år du fyller 18 år) eller inneha amatörstatus.
Amatörstatus innebär att du tävlar din egen häst. Du får inte under de senaste
5 åren gett lektioner, tävlat, tränat eller assisterat andras hästar mot ersättning. Inte heller bedrivit hästträningsverksamhet mot ersättning.

Open
I Open deltar alla oavsett ålder och status.


PRISER

Prisoresetter:
Delas ut till placering 1-3 i respektive gren och klass

Prispengar: Minst 55% av startavgifterna (ej added money) tillbaks till de främst placerade i respektive gren och klass. Added Money måste räknas in i potten och delas ut enligt "utdelningstrappan", dvs prispengar får inte ges till enskilda placeringar, dessa räknas i så fall inte in i Year End Awards

 


stäng